Odshædring 2022

Om OdsHædring

OdsHædring er Odsherreds store pris- og hædringsshow. Næste gang er fredag den 3. februar 2023 i Vallekilde-Hørve Kultur- og Idrætscenter i Hørve.

OdsHædring er hele Odsherreds store pris- og hædringsshow finder sted fredag den 2. februar 2024 i Vallekilde-Hørve Kultur- og Idrætscenter i Hørve. Begivenheden starter klokken 19 og varer til cirka klokken 21.30 og byder på underholdende indslag undervejs.

Her handler det ikke bare om at være størst, først eller bedst til det man laver. OdsHædring er den årlige begivenhed, hvor vi sætter pris på de personer i Odsherred, der gør en forskel – lokalt og globalt. Hvor vi hylder de frivillige og foreningerne, der får tingene til at ske og giver deres lokalsamfund en hånd. Hvor vi værdsætter de virksomheder og iværksættere, der skaber vækst og udvikling. Hvor vi sætter pris på kulturinitiativer og siger tak til de unge, der løfter andres hverdag. Hvor vi retter fokus på det, der gør vores Odsherred så særligt: det frivillige initiativ og lokale fællesskab.

Vær med til at nominere hvilke personer, der skal hædres

I år er der hele 12 priser og hædringer, som skal uddeles - hvoraf én er helt ny i form af 'Grøn Pris'.

Du kan være med til at nominere hvilke personer, der skal hædres! I perioden fra 15. september til 15. oktober 2023 kan alle indstille forslag til prismodtagere i de 11 kategorier foruden til Odsherred Påskønner.

Priser og retningslinjer

Vækst- og Udviklingsudvalget er vært for og arrangør af OdsHædring

Borgerne kan stemme på de tre nominerede til Odsherred Påskønner. Her vil det være kandidaten med flest stemmer, som får denne hæder.

Odsherred Erhvervsforum uddeler tre af priserne, nemlig Fødevareprisen, Vækstprisen og Iværksætterprisen, mens Handicaprådet træffer beslutning om valg af modtager af Handicapprisen og Ung i Odsherred beslutter modtager af Ungekulturprisen og Boblerprisen.

Grønt Råd Odsherred uddeler Grøn Pris, som skal gå til en person eller en gruppe, en forening, en institution eller en virksomhed, som har gjort en særlig indsats på det grønne område i Odsherred.

Herudover skal følgende priser finde de rette ejere: Kulturprisen, Fritidsprisen, Mangfoldighedsprisen, Ingrid Britta Christensens Kunstnerlegat for Unge.

Priserne varierer i beløb, alle modtagere får blomster og en Gerdastatuette, fremstillet af keramiker Martin Nybo Jensen.